Hlavní obsah

Kultovní hongkongská plovoucí restaurace Jumbo šla ke dnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochutnávala si v ní i britská královna Alžběta II. či americký herec Tom Cruise, doby slávy hongkongské restaurace Jumbo Floating Restaurant jsou už ale nadobro pryč. V neděli se totiž při přepravě na jiné místo u Paracelských ostrovů v Jihočínském moři převrhla a šla ke dnu. Informovala o tom její mateřská společnost Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kultovní hongkongská plovoucí restaurace Jumbo se potopilaVideo: Reuters

 
Článek

Jumbo Floating Restaurant, měřící na délku téměř 80 metrů, byla dominantou Hongkongu po čtyři desetiletí. V roce 2020 ovšem kvůli pandemii zavřela a propustila všechny zaměstnance.

Podle mateřské společnosti Aberdeen Restaurant Enterprises se stala finanční zátěží pro akcionáře, neboť byly na její údržbu a kontroly stále vynakládány nemalé finanční prostředky.

V Británii našli 340 let starý vrak lodi, na které se plavil Jakub II. Stuart

Koktejl

Z přístavu Aberdeen, kde dlouhé roky kotvila, tak byla minulé úterý odtažena. Společnost uvedla, že ji chtěla přesunout na jiné místo, kde by údržba byla levnější.

V sobotu se prý však během cesty u Paracelských ostrovů v Jihočínském moři setkala s nepříznivými podmínkami, vnikla do ní voda a začala se převracet.

Foto: Reuters

Kultovní plovoucí hongkongská restaurace Jumbo se potopila na moři.

Během incidentu nebyl nikdo zraněn, zachránit se však restauraci ani přes vynaložené úsilí nepodařilo. Ke dnu šla hned následující den.

Potopila se do obrovské hloubky

„Vzhledem k tomu, že hloubka vody je na místě přes tisíc metrů, je extrémně obtížné provádět záchranné práce,“ uvedla společnost v prohlášení a dodala, že „je nehodou velmi zarmoucena“.

Odvážlivec se chystá překonat Atlantik na metr dlouhém plavidle

Muži

Před odjezdem z hongkongského přístavu prý bylo plavidlo důkladně zkontrolováno námořními inženýry a mělo všechna příslušná oprávnění k převozu.

„Společnost nyní získává další podrobnosti o nehodě od odtahové společnosti,“ píše se dále v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám