Hlavní obsah

Kráva Poshspice byla vydražena za rekordní sumu

Roční jalovice Poshspice, pojmenovaná po člence legendární skupiny Spice Girls, se zapsala do historie, alespoň tedy do historie dobytkářství. V britském Carlisle byla tento týden vydražena za rekordních 262 tisíc liber (7,7 milionu korun) a stala se tak nejdražší krávou na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celým jménem se jmenuje Wilodge Poshspice (první jméno je chovné jméno stáda) a patří k plemeni limousine. „Tohle jsme nečekali ani v nejdivočejších snech,“ jásala po aukci Christine Williamsová, farmářka a chovatelka, která stádo Wilodge se svým již zesnulým otcem Donem v roce 1989 založila.

Pod přezdívkou Posh Spice byla známá Victoria Beckhamová ještě coby členka kapely Spice Girls. Slovo posh by se z angličtiny dalo přeložit jako nóbl či snobský, ovšem Williamsová uvedla, že její jalovice se tak rozhodně nechová. Ani kdysi slavnou zpěvačku a nyní módní návrhářku nepřipomíná.

Poshspice má však opravdu výtečný rodokmen. Její matkou je výstavní kráva jménem Millbrook Gingerspice, která je ověnčena řadou titulů z chovatelských výstav. Přezdívka Ginger Spice zase patřila Spice Girl Geri Halliwellové. Jalovice dostala jméno Poshspice právě kvůli matce. „Vždy se snažíte pojmenovat samice tak, aby byly propojené v samičí linii,“ vysvětlila Williamsová.

Březí krávu musel z hor snést vrtulník

Koktejl

Lze tak očekávat, že další potomci Poshspice ponesou jméno dalších členek legendární dívčí kapely. Mezitím se však majitelé radují z rekordu. Poshspice totiž překonala předchozí rekord dvojnásobně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám