Hlavní obsah

Kovboj z Montany zabil člověka a sedm dalších postřelil

MONTANA

Scéna jak z Divokého západu se odehrála v noci na sobotu v obci Ennis v okrese Madison v Montaně. Zaměstnanec jednoho ranče, 44letý George H. Davies, začal před barem střílet z pistole. Zasáhl sedm lidí, z nichž jeden zemřel.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Jarní lyžování - Rališka Horní Bečva

Článek

Rozlítilo ho, že ho vykázali z místního baru, kde v opilosti obtěžoval hosty. Ze svého pickupu vytáhl pistoli a začal ze vzdálenosti dvou metrů pálit do skupiny lidí, která stála před barem. Sedmadvacetilého muže zabil a dalších šest osob zranil. Z místa činu ujel.

Zástupce šerifa ze sousedního okresu Ravalli spatřil jeho auto již ve vzdálenosti 345 kilometrů severozápadně od Ennisu. Podařilo se mu jej sice zastavit, avšak Davies vystoupil z auta a střelil jej do ramene.

Pak střelec pokračoval v útěku. Řítil se rychlostí 160 km/hod. Jeho pronásledování převzali zástupce šerifa z okresu Missoula a kapitán montanské dálniční policie. Nedaleko hranice se státem Idaho policisté přes silnici natáhli pás s hřebíky, které propíchly pneumatiky u Daviesova vozidla. Ten se vyklonil ze dveří a střílel na policisty. Teprve když do jeho vozu narazilo auta zástupce šerifa z Missouly, podařilo se muže zneškodnit. Náraz mu vyrazil zbraň z ruky.

Muže, který byl při přestřelce také postřelen, převezli do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám