Hlavní obsah

Kouřící batole seklo se závislostí, zabrala jednoduchá věc

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry dvouletého Rapiho z Indonésie s cigaretou v ústech vyvolaly vlnu nevole. Netrvalo dlouho a rodiče navštívili lékaři společně s místními úředníky. Rodinu důrazně poučili o škodlivosti kouření a Rapimu donesli sušenky a sunar, za které Rapi cigarety ochotně vyměnil. Matka po několika dnech oznámila, že její syn zatím nevzal cigaretu do úst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouletý chlapec z Indonésie vykouří denně 40 cigaretVideo: AP

 
Článek

Malý Rapi začal se svým zlozvykem tak, že sbíral nedopalky u stánku, kde jeho rodiče pracují. Brzy začal být na nikotinu závislý tak, že se nepříčetně rozběsnil pokaždé, když cigaretu nedostal. Matka mu musela kupovat až dvě krabičky denně. [celá zpráva]

Poté, co se záběry kouřícího Rapiho dostaly na internet, navštívili rodinu doktoři i úředníci lokální vlády. Chlapci darovali hračky, které mají rozptýlit jeho pozornost, když bude dostávat chuť na cigaretu.

Zdravotníci rovněž přinesli sunar a sušenky, které bude chlapec dostávat zdarma po celý rok. Za cigarety je Rapi vyměnil velice ochotně. „Opravdu přestal. Jsem moc šťastná. Mé dítě už nekouřilo dva dny,“ uvedla v pondělí jeho matka Maryati.

Rodiče byli rovněž poučeni o tom, jaké jsou důsledky kouření a co by Rapiho čekalo, kdyby v tom pokračoval. „Když děti chtějí cigarety, musejí se jim i rodičům ukázat odstrašující obrázky,“ uvedl Maman Surahman, šéf místního zdravotnického centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám