Hlavní obsah

Indonéské batole kouří čtyřicet cigaret denně

Novinky, tcs

Šokující záběry dvouletého Rapiho Anandy Pamungkase z Indonésie pobouřily internet. Je na nich malý chlapec na trhu ve městě Sukabumi a potahuje si z cigarety. Jeho matka potvrdila, že mu musí kupovat dvě krabičky denně, aby nepropadal záchvatům vzteku způsobeným abstinenčními příznaky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouletý chlapec z Indonésie vykouří denně 40 cigaretVideo: AP

 
Článek

„Když Rapi nemá cigarety, nemůže spát. Začne vyvádět a plakat,“ svěřila se v pondělí Rapiho matka, pětatřicetiletá Maryati Pamungkasová. Závislost u něj prý propukla, když začal sbírat cigaretové nedopalky za stánkem, ve kterém pracují oba jeho rodiče.

Později mu cigarety začali dávat kolemjdoucí, které pohled na kouřící batole bavil. Teď mu musí kupovat matka dvě krabičky denně. „Teď kouří každý den zhruba už dva měsíce,“ uvedla Maryati. Kromě očividných zdravotních komplikací je to i zátěž pro rozpočet chudé rodiny.

S malým dítětem si neví rady ani jeho otec Mishabudin, rovněž kuřák. „Nemůžu mu říct ne, když si o cigaretu žádá. Ani já nekouřím tak často jako on,“ řekl Mishabudin. Dodal, že malý Rapi má nejraději cigaretu, když pije své mochaccino.

Rodiče už slíbili, že svého syna vezmou k doktorovi, aby mu pomohl se závislosti na nikotinu zbavit. Kouřící děti nejsou v Asii bohužel nic výjimečného. V roce 2010 svět oběhla zpráva o Ardim Rizalovi, který rovněž kouřil čtyřicet cigaret denně. Zlozvyk se mu povedlo omezit, stal se ale závislým na jídle. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám