Hlavní obsah

Koupila partnerovi los. Po milionové výhře jej opustila a chce výhru pro sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí ve hře, smůla v lásce, zrada, ale hlavně boj o peníze se pojí v téměř románovém příběhu jednoho páru z anglického Spaldingu. Žili spolu asi tři měsíce, když si koupili stírací los, na nějž vyhráli milion liber (29,6 mil. Kč). Láska ale náhle skončila a on zůstal bez partnerky i bez výhry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo při běžném nákupu v supermarketu, když 39letý Michael navrhl o dva roky mladší Charlotte, aby si koupili los. „Charlotte ale řekla, že nemá na vyhazování za stírací losy. Tak jsem jí slíbil, že jí ty peníze hned převedu na účet,“ řekl Michael deníku The Sun.

Zaběhli proto do vedle do trafiky, kde si los koupili. Protože Michael neměl s sebou bankovní kartu, zaplatila jej Charlotte ze své, přičemž Michael jí těch pět liber (148 Kč) s pomocí mobilní aplikace okamžitě převedl.

Před očima prodavačky. „Na záznamu z bezpečnostní kamery je vidět, jak dávám pokyn k převodu,“ pokračoval Michael.

Když přišli domů, los ihned setřeli a zůstali perplex. „Nemohli jsme tomu uvěřit,“ popsal Michael jejich pocity. Vše oslavili spontánní dovolenou u moře a plánovali, že si koupí dům. Ona ještě chtěla nové auto, nic drahého, vzpomínal Michael.

Charlotte jej ale zničehonic opustila a začala si dělat nárok na celou výhru. „Jedno ráno odešla z domu a už se nevrátila,“ řekl Michael s tím, že mu Charlotte po kamarádce vzkázala, ať se odstěhuje.

„Vím, že to zaplatila ze svého konta, ale z morálního hlediska by se to mělo rozdělit napůl,“ domnívá se Michael.

Loterijní společnost oba bývalé partnery odděleně vyslechla. Stejně tak i prodavačku z obchodu, kde los zakoupili. Ta si na Michaela a Charlotte pamatovala a potvrdila, že on partnerce peníze skutečně na místě převedl.

Charlotte se ale dělit nehodlá. „Los jsem koupila já a on mi žádné peníze nepřeváděl. Všechno je to nesmysl, nechci mít s tím dohadováním nic společného,“ řekla.

Provozovatel loterie celou situaci týdny zkoumal a dospěl k jednoznačnému rozhodnutí. Pravidla loterie říkají, že vlastníkem tiketu může být pouze jedna osoba a že pouze osoba, jejíž jméno a adresa jsou napsány na jeho zadní straně, si může nárokovat cenu. A to je Charlotte.

Pokud by si výhru chtěli dělit, museli by před koupí losu uzavřít smlouvu. „Jestliže výherce souhlasí s tím, že se podělí o výhru s dalšími stranami, vždy doporučujeme, aby byla mezi nimi sepsána právní dohoda. Pokud k takové dohodě nedojde, musí si jednotlivé strany jakýkoli spor vyřešit samy mezi sebou,“ zdůraznila loterijní společnost.

Támhle je koš, řekla loterijní společnost sázejícímu. Tiket osm miliard nevyhrál, zveřejněná čísla byla chybná

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám