Hlavní obsah

Kontejner se v Číně převrhl z kamionu na osobní auto. Jeho posádka jako zázrakem přežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako zázrakem, byť se zraněními, přežili dva lidé v osobním autě děsivě vyhlížející nehodu na křižovatce ve východočínském městě Su-čou. Na jejich vozidlo se překlopil kontejner z projíždějícího kamionu, přičemž náklad karoserii osobního auta jakoby zalehl a přilisoval k asfaltu.

Motorista jako zázrakem přežil hororovou nehoduVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Incidentu bezprostředně předcházela jiná kolize, kdy se zmíněný kamion vyhýbal jinému nákladnímu vozu, který odbočoval doleva.

Při kontaktu se prvnímu z kamionů uvolnil naložený kontejner s více než 30 tunami dřevěných prken a překlopil rovnou na osobní auto a jeho nic netušící dvoučlennou posádku.

Na místo přispěchali záchranáři, ti ale mohli jen konstatovat, že ve slisovaném vraku osobního auta jsou zaklínění dva lidé. Fyzický přístup k nim znemožňoval kontejner.

Vše vyřešily až dva jeřáby, které kontejner zvedly a uvolnily záchranářům cestu k řidiči a spolujezdci sešrotovaného osobního vozu.

Trvalo pět minut, než se jim s pomocí hydraulické páky podařilo vytvořit ve zdeformovaných dveřích auta mezeru a uvězněné osoby vyprostit.

Oba cestující skončili s těžkými zraněními v nemocnici, podle lékařů je ale téměř zázrak, že vůbec přežili. Policie z nehody obvinila řidiče kamionu s kontejnerem. Příliš prý riskoval, když se rozhodl rychle projet křižovatkou, namísto toho, aby zpomalil případně zastavil.

Řidič v Německu zničil myčku aut. Zřejmě to neuměl s automatickou převodovkou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám