Hlavní obsah

Kolemjdoucí v Amsterdamu pomohl zachránit turisty z potápějícího se auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické záběry záchrany devíti turistů z auta, které skončilo v kanále v nizozemském hlavním městě Amsterdamu, zachytil v sobotu jeden z tamních obyvatel. Na videu je vidět, že k záchraně posádky výraznou měrou přispěl i kolemjdoucí, který skočil do vody a otevřel přední dveře potopeného vozu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Najednou jsem uslyšel hlasité šplouchnutí a výkřiky. Podíval jsem se z okna a viděl jsem dodávku ve vodě a lidi, kteří rychle spěchali na pomoc,” svěřil se nizozemské televizi AT5 Jasper Bergen, jenž video natočil ze svého bytu.

Na záběrech je vidět, že jeden z mužů duchapřítomně skočil do vody a otevřel dveře spolujezdce, odkud část posádky z automobilu unikla. Z rychle se potápějícího auta se nakonec podařilo dostat všem lidem.

Automobil podle místních médií skončil v kanále Prinsengracht poté, co se řidič snažil u kanálu zaparkovat. Dva členové devítičlenné posádky skončili po incidentu v nemocnici – jeden s řeznou ránou a druhý kvůli poraněnému zápěstí.

Jméno hrdiny, jenž se bez váhání vrhl do vody, aby turistům pomohl, nebylo zveřejněno. Nizozemské zprávy však uvádějí, že šlo o místního devětadvacetiletého muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám