Hlavní obsah

Kocour bez očí má miliony fanoušků z celého světa

Londýn

Tříletý kocour Dmitri nemá oči. Kvůli infekci mu byly obě oční bulvy vyoperovány. I přes svůj zdravotní hendikep ale žije plnohodnotný život. A to díky péči a lásce své adoptivní paničky, která okamžiky z kocourova každodenního života sdílí na sociálních sítích, kde má Dmitri už miliony fanoušků, píše agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Videa s kocourem bez očí sledují miliony lidí na celém světěVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Dnes tříletého kocoura z Řecka adoptovala 27letá majitelka Emma Pelkiewiczová v lednu 2019. Zubožené zvíře bylo nalezeno jako toulavé a trpělo extrémní infekcí, která vedla k odstranění obou očních bulv.

Emma žije se svým mazlíčkem v bytě v Londýně, který nemá žádnou zahradu. Od začátku věděla, že chce kočku, která nebude potřebovat chodit ven. Odborníci jí proto doporučili, aby si vybrala slepou.

„Na Dmitrim je něco velmi zvláštního a krásného a líbí se mi, že ho lidé na celém světě zbožňují stejně jako já,“ popsala Emma agentuře Jam Press. „Nejdřív to byl trochu šok vidět kocoura bez očí. Ale byl tak přítulný a rošťácký, že jsem věděla, že je to kocour pro mě.“

V londýnském bytě se Dmitri plně aklimatizoval, naučil se pohybovat v prostoru i lézt po nábytku. Prezentací na sociálních sítích chce jeho majitelka inspirovat ostatní, aby se nebáli adoptovat opuštěná zvířata. Třeba i s hendikepem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám