Hlavní obsah

Kocábovi se od Natáliiny novely veřejně distancovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Devatenáctiletá Natálie Kocábová před pár týdny šokovala veřejnost sdělením, že se spolužákem a životní láskou čekají miminko. Včera pokřtila svoji novou knihu, o které prohlásila, že její rodina se od ní veřejně a naprosto distancuje. Ačkoliv novela vypráví o drsném prostředí narkomanů, sama Natálie prý s drogami nemá žádnou vlastní zkušenost.

Článek

Natálka, které se už mírně začíná rýsovat bříško, o novele Monarcha Absint prohlásila, že je to dílo plně smyšlené. "Nechci tím nikoho ranit," uvedla na křtu knihy. "Moje rodina se od knihy naprosto distancuje a chtěla, abych to veřejně prohlásila," dodala.

Vladař už byl zadaný, proto zvolila monarchu

Mladá zpěvačka a autorka začala psát knihu v lednu 2002. Původně ji chtěla nazvat Vladař, ale tento název už patří slavnému dílu Niccola Machiavelliho, a tak použila výraz monarcha. Absint je jméno postavy s vladařskými sklony, která si sama říká monarcha. Novela líčí drsné stavy a finální stádia uživatelů drog. Spisovatelka Kocábová přesto zdůraznila, že vlastní zkušenosti s drogami nemá. "Já sama jsem drogy nikdy nebrala. Vše je smyšlené," řekla Natálie během křtu.

Rodiče knihu nedočetli. "Máma s tím měla horkou chvilku, protože to četla v češtině (Marsha Kocábová je Američanka - pozn. red.). Táta to nedočetl," řekla Novinkám autorka. Dohodli se však údajně, že už se k tématu nebudou vracet, protože by to stejně nevyřešili. Rodina s tím nechce mít nic společného, ale spisovatelka si za svým dílem stojí.

Kocábovi se na vnouče těší

Na dotaz, zda se rodiče nedistancovali i od jejího těhotenství, rezolutně odpověděla, že naopak. Prý se na nový přírůstek do rodiny těší. Miminko se má narodit na začátku října. Zda se mladí rodiče chystají i na svatbu, Natálie Kocábová prozradit nechtěla. "To vám neřeknu," zatvrdila se.

Nastávající matku čeká maturita. Hlásila se na scénáristiku na FAMU, ale nedostala se. Svěřila se však, že ji v zamítavém dopise zároveň vyzvali k tomu, aby se určitě znovu ke zkouškám přihlásila. To má v plánu udělat příští rok. Po maturitě bude mít rok volna, ve kterém hodlá dodělat všechny resty. Chce natočit nové album a dále psát. "Nehodlám brát dítě jako přítěž," odpověděla na dotaz, zda jí v projektech nebude mateřství bránit.

Natálie Kocábová vydala v roce 2000 album Fly Apple Pie, v loňském roce s úspěchem účinkovala v muzikálu Starci na chmelu. V listopadu 2002 vydala kontroverzní básnickou sbírku Slyšíš mě?. Novela Monarcha Absint je druhým publikovaným dílem mladé autorky, která píše od svých 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám