Hlavní obsah

Klinika zdravého medvídka léčí Polákům zraněné plyšáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Nedaleko polského hlavního města vznikla Klinika zdravého medvídka. Jejími pacienty však nejsou zvířata, která vzbuzují v lidech občas strach, ale hračky. Odborníci plyšákům opravují nejen vypadlé oči či utržené nohy, ale jsou prý schopni jim provést i "plastickou operaci".

Článek

Zapsat na "léčbu" plyšovou hračku je možné na internetové stránce. V přihlášce je nutné vyplnit jméno, věk, a dokonce pohlaví plyšáka a také to, co mu chybí, tedy s čím mohou pracovníci kliniky pomoci.

Nabídka obsahuje například doplnění chybějícího oka, došití utržené končetiny či osvěžení kožichu. Cena oprav se pohybuje od deseti do 25 zlotých (70 až 180 korun). Nejdražší je umělecké štupování, které stojí 50 zlotých (370 korun) a výměna "srdce", tedy nefunkčního strojku uvnitř hračky za 30 zlotých (220 korun).

Dodatečné náklady musí zájemce vydat, pokud si chce nechat opravit hračku starší než dvacet let. Po registraci stačí hračku poslat poštou.

Po "operaci" a zhruba dvoutýdenní "rehabilitaci" by se medvídek měl vrátit ke svému majiteli jako nový. Kontakt s plyšákem je během pobytu na klinice možný pouze prostřednictvím internetu. Dodatečná "psychoterapie" stojí tři zloté (22 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám