Hlavní obsah

Kladivem rozbil monitor u počítače, pak se z něho stal rekordman

Novinky, zkr
New York

Šestnáctiletý Marcel Fernades z Brazílie má tak rychlé prsty, že s jejich pomocí vytvořil nový Guinnessův rekord. Mladík napsal na mobilu s dotykovým displejem odstavec o 25 slovech ani ne za 20 vteřin. Za svou zručnost ve vyťukávání zpráv přitom prý vděčí tomu, že před lety rozbil kladivem monitor u svého počítače, uvedl server The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Než vytvořil rekord, mladík dlouhá léta smskování trénoval

 
Článek

Student fyziky se k rekordu propracoval dlouholetým tréninkem. Jak popsal stanici CNN, vše začalo v roce 2009, kdy ztratil trpělivost s monitorem svého PC a rozbil ho na kousky. „Neměl jsem peníze, abych si koupil nový. Od toho dne v podstatě používám jen chytrý telefon,“ dodal.

Pro získání titulu musel napsat v rekordním čase tento odstavec, aniž by používal automatické opravování chyb: The razor-toothed piranhas of the genera Serrasaimus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human (Piraně se zuby ostrými jako břitva z rodu Serrasaimus a Pygocentrus jsou nejdravějšími sladkovodními rybami na světě. Ve skutečnosti zřídka napadají člověka).

Všech 25 slov napsal mladík za 18,19 sekundy, čímž překonal předchozí rekord z letošního ledna o 25 setin. Mimo jiné mu k tomu dopomohla mobilní aplikace Fleksy, která nabízí uživatelům klávesnici podobnou jako u počítače, s většími klávesami. Brazilec rekord vytvořil už v dubnu, oficiálně mu byl ale uznán až v květnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám