Hlavní obsah

Kidmanová opět prozářila festival v Cannes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNES

Australská herečka Nicole Kidmanová oslnila davy fanoušků během premiéry svého nejnovějšího filmu Dogville. Snímek Larse Von Triera v Cannes soutěží o Zlatou palmu a čerstvá držitelka Oscara je jednou z favoritek na cenu pro nejlepší herečku festivalu.

Foto: Martina Žáčková

Baťův kanál s cyklostezkou je stále oblíbenějším cílem rodinných výletů.

Článek

Jak uvádí zpravodajský server Ananova, davy fanoušků na hvězdnou Nicole čekaly několik hodin. Azurové pobřeží Australanka projasnila už podruhé. Před dvěma lety filmové fanoušky nadchla, když přijela do Cannes spolu s Ewanem McGregorem představit muzikál Moulin Rouge.

Premiéry soutěžního filmu Dogville se účastnil i čerstvý držitel Oscara za nejlepší mužský výkon v hlavní roli za film Pianista, Adrien Brody, který si ocenění pro nejlepšího herce festivalu za zmíněného Pianistu odvezl z Cannes vloni. Po červeném koberci se před festivalovým palácem prošla i modelka českého původu, Eva Herzigová.

Až se zamiluje, přestane Kidmanová s hraním

Úspěšná herečka Nicole Kidmanová včera na tiskové konferenci v Cannes oznámila, že jakmile se opět zamiluje, zanechá hraní. Až se s případným novým partnerem usadí, odsune svoji kariéru do pozadí. "Tohle pravděpodobně do konce života dělat nebudu. Zajímají mě i jiné věci," řekla během filmového festivalu novinářům Kidmanová.

"Soudím, že přestanu tolik pracovat pravděpodobně, až se zamiluji, protože bych se zase chtěla usadit," dodala podle zpravodajského serveru Ananova talentovaná herečka. Nehodlá ovšem náhle oznámit, že odchází, místo toho plánuje "pomalinku zmizet".

Kidmanová vysvětlila, že se ze showbyznysu chce stáhnout i proto, že ji vysává. "Tenhle styl života je svým způsobem spalující. Vydáváte ze sebe tolik, že přijde chvíle, kdy toho prostě musíte nechat. Nelze to dělat navěky," prohlásila australská hvězda. O tom, co by chtěla dělat, až přestane s herectvím, prý má jasnou představu, ale nechce nic prozradit.

Narážku na své bývalé manželství s hereckým kolegou Tomem Cruisem Kidmanová učinila, když hovořila o své současné rozjeté kariéře: "Bylo v mém životě období, kdy jsem nemohla být tak flexibilní a objevovat tolik věcí, proto si to teď užívám."

Novináře na tiskové konferenci křehká herečka šokovala, když požádala hereckého kolegu Stellana Skarsgarda o cigaretu, kterou si posléze zapálila. Režisér Lars Von Trier ji žertem pokáral: "Ale Nicole, nedělej to, vždyť jsi to slíbila!"

Kidmanová v Cannes vystřídala sokyni Cruzovou

Hollywoodská herečka přiletěla na filmový festival do Cannes, aby představila svůj nejnovější film, soutěžní snímek Dogville. Dorazila přesně den poté, co Azurové pobřeží opustila Penelope Cruzová, která je současnou partnerkou bývalého manžela Kidmanové, herce Toma Cruise.

Čerstvá držitelka Oscara za nejlepší ženský výkon v hlavní roli za film Hodiny je jednou z hlavních favoritek festivalu na cenu pro nejlepší herečku, píše na svých internetových stránkách časopis Hello.

Ve filmu Dogville hraje krásnou ženu, která přijede do opuštěného městečka Dogville ve Skalistých horách. Postava, kterou Nicole Kidmanová hraje, utíká před gangstery a obyvatele městečka přesvědčí, aby ji před nimi ukryli. Jejich laskavost ovšem něco stojí. Dogville je posledním filmem dánského režiséra Larse Von Triera a v Cannes soutěží o hlavní festivalové ocenění - Zlatou palmu.

Sokyně se díky organizátorům nemusely potkat

Pětatřicetiletá herečka australského původu dorazila do přímořského letoviska o víkendu těsně poté, co jej opustila Španělka Penelope Cruzová, která na festivalu představila remake slavného francouzského filmu Fanfán Tulipán. Organizátoři festivalu úzkostlivě dbali na to, aby se herečky vzájemně nesetkaly. Z toho důvodu naplánovaly premiéry jejich filmů v rozmezí pěti dnů.

Fanfán Tulipán byl v Cannes představen mimo soutěž, Cruzová tedy nemůže s Kidmanovou soutěžit o cenu pro nejlepší herečku. Nicole Kidmanová už ale svým způsobem nad svojí rivalkou zvítězila. Zatímco nového Fanfána Tulipána kritika přijala velice chladně, o výkonech Kidmanové v Dogville se hovoří nadšeně už teď, ačkoliv slavnostní premiéra ještě neproběhla.

Herečka, která od svého bolestného rozvodu s Cruisem, jehož považovala za svoji životní lásku, sbírá jedno ocenění za druhým, si sebevědomí tedy pravděpodobně posílí i v Cannes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám