Hlavní obsah

Kidmanová odmítla další natáčení s Von Trierem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Herečka Nicole Kidmanová se musí kvůli nabitému rozvrhu času vzdát dalšího natáčení s dánským režisérem Larsem Von Trierem. Film Manderlay má být druhou částí trilogie, kterou zahájil film Dogville. V něm letošní držitelka Oscara ztvárnila hlavní roli natolik dobře, že na filmovém festivalu v Cannes sklidila desetiminutové ovace.

Foto: Rostislav Smolej

Kapela NEŘEŽ je volným pokračovatelem skupiny NEREZ, které známe ze spolupráce se Zuzanou Navarovou

Článek

Nicole Kidmanová původně Larsi Von Trierovi slíbila, že se zhostí hlavní role i v připravovaném Manderlay, ale podle kulturního deníku Daily Variety jí v tom zabránil příliš nabitý program. "My i ona bychom byli nadšeni, kdyby hlavní roli opět hrála, ale nepovedlo se nám to zařídit," řekla deníku producentka dánského režiséra Vibeke Windelovová.

Kidmanová, o kterou se od jejího zazáření v muzikálu Moulin Rouge a oscarového triumfu ve filmu Hodiny, v Hollywoodu perou, bude mít ve svém diáři volno až na podzim roku 2004. Lars Von Trier by však druhý díl své trilogie měl rád dokončený už v červnu 2004.

Pro dva následující filmy tedy budou nejspíš vybrány dvě různé herečky, citoval Windelovovou zpravodajský server Yahoo. "Dánský štáb prozatím netuší, kdo by mohl v Manderlay hrát, ale uvažuje o nějaké méně známé herečce," řekla.

Dogville v českých kinech na podzim

Film Dogville byl českým divákům představen na filmovém festivalu v Karlových Varech a na podzim půjde do distribuce. Zatímco festivaloví diváci viděli tříhodinový režisérský sestřih, do kin se dostane verze o něco kratší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám