Hlavní obsah

Každé čtvrté manželství v Japonsku žije bez sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonci mají pověst sexuálně zdrženlivého národa. A poslední studie opět prokázala, že sex nepatří mezi oblíbené činnosti v Akihitově císařství. V zemi prý poslední rok nesouložila ani jednou celá čtvrtina manželských párů. Není divu, že porodnost v Japonsku rok od roku klesá. S věkem se situace ještě zhoršuje, neboť po padesátém roce života vůbec nesouloží již 37 procent Japonců.

Foto: Profimedia.cz

Japonci se věnují práce více, než by bylo zdrávo...

Článek

Podle odborníků z Univerzity Nihon je potřeba se na problém vážně zaměřit a rozvést celospolečenskou diskuzi. „Možná by bylo potřeba se podívat na základní aspekty reprodukce – frekvenci pohlavních styků – jako na nový problém národa s nízkou porodností,“ uvedli experti ve zprávě pro Světovou zdravotnickou organizaci.

Společnost Durex v minulosti ve svém průzkumu odhalila, že Japonci spolu s Jihokorejci patří k národům s nejnižší sexuální aktivitou. To vede k velmi nízké porodnosti a úbytku počtu obyvatel. Japonsko nezadržitelně stárne a míří k demografické krizi. Nejčastěji souloží Japonci ve věku mezi dvaceti a třiceti roky. V partnerství kratším než pět let jich minimálně jednou týdně má sex 42,2 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám