Hlavní obsah

Kázali vodu, pili víno. Dva drogoví preventisté zemřeli na předávkování

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva drogoví preventisté z americké Filadelfie tak trochu kázali vodu a pili víno. Ačkoli totiž v centru proti závislostem šířili osvětu o škodlivosti návykových látek a pomáhali narkomanům, sami se předávkovali opiáty a nakonec zemřeli. Podle vedoucího centra a úřadů je to důkaz, že vůči drogám není nikdo imunní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mužům bylo 33 a 25 let a oba se starali o celkem šest drogově závislých chovanců. Mimo jiné byli zodpovědní za příděl léků, které měli držet bezpečně uschované.

„Členové personálu měli narkomanům říkat o škodlivosti drog. Nakonec tato osvěta přerostla v jejich vlastní závislost, která je stála život. Opiáty jsou monstra, která pomalu sžírají naši společnost,“ tvrdí okresní advokát Tom Hogan.

Vedoucí lokálního oddělení zabývajícího se zneužíváním drog a alkoholu Vince Brown dodává, že je to důkaz toho, že nikdo není zcela imunní. „Tato úmrtí jsou tragickým příkladem toho, jak se v našich komunitách rozmáhá užívání opiátů, do kterých patří i heroin,“ řekl. Právě heroin v kombinaci s fentanylem, léčivem, které má stonásobný účinek morfia, má stát za smrtí obou pracovníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám