Hlavní obsah

Kateřina Kašparová: Šporclovi nic nedlužím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kateřina Kašparová, jednatelka společnosti Paganini Arts, se ohradila proti nařčení, že by houslistovi Pavlu Šporclovi nevyplatila všechny honoráře. Podle ní společnost nedluží ani jemu, ani jinému umělci.

Článek

Na konci června si Šporcl postěžoval, že od společnosti "za poslední čtyři měsíce neviděl ani korunu". [celá zpráva] Kašparová však v prohlášení, které má redakce Novinek k dispozici, uvedla, že v období od 28. února do 28. června 2005 agentura houslistovi vyplatila 372 000 Kč. Od začátku roku pak celá vyplacená částka činí 1,2 mil. korun. "Tyto sumy skutečně pro umělce znamenají ,ani koruna´?" rozhořčila se v prohlášení Kašparová.

Odeslání peněz lze podle ní snadno prokázat bankovními výpisy. "K tomu jsme samozřejmě u orgánů činných v trestním řízení připraveni," uvedla Kašparová. Tvrzení Šporcla, že peníze nedostal, je podle ní "jen hloupou a nepochopitelnou lží". Agentura prý naopak do prezentace umělce vložila nemalé peníze, které se jí ještě nevrátily. "Vše již řeší právníci obou stran. Dáváme ale přednost jednacímu stolu, byť dnes již pochybujeme o možnosti dohodnout se s někým, kdo trvale šíří veřejně nepravdy," sdělila Kašparová.

Spolupráce prý trvá

Kašparová dále vyvrátila, že by byla ukončena se Šporclem spolupráce. "Licenční smlouva uzavřená s houslistou Pavlem Šporclem dne 1. ledna 2002 je platná a účinná do 30. 6. 2006," napsala. "Smlouva naší agentury na exkluzivní zastupování uvedeného umělce nadále platí a není možné ji ukončit bez dohody obou stran, přičemž k žádné takové dohodě do této chvíle nedošlo a ani se k ní naše společnost nijak nechystá."

Reklama

Související články

Pavel Šporcl žaluje Kateřinu Kašparovou

Houslový virtuóz Pavel Šporcl se v úterý rozhodl podat žalobu na svou dlouholetou manažerku. Před několika dny ukončil spolupráci s agenturou Paganini Arts,...

Výběr článků

Načítám