Hlavní obsah

Kanadský dělník si prožil chvíle hrůzy. Ve výšce visel z jeřábu

K hrůzu nahánějícímu incidentu, při němž se dostal do nebezpečí jeden z dělníků, došlo ve středu na pracovišti v kanadském Torontu. Muž zůstal na několik vteřin v obrovské výšce viset poté, co se mu zahákla ruka do jeřábového popruhu. Podle deníku Daily Mail se mu však podařilo vyváznout bez vážnějšího zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na nervy drásajících záběrech je vidět, jak jeřáb spouští těžký náklad, pod nímž dělník bezmocně visí na jeřábového popruhu. K incidentu se vyjádřila stavební společnost PCL Constructors Canada, jež uvedla, že šlo o jednoho z jejích zaměstnanců.

„Můžeme potvrdit, že včera došlo na našem místě ve Front and Simcoe k incidentu, při němž se dělníkovi při zabezpečování nákladu zahákla ruka do jeřábového popruhu,“ uvedla společnost v prohlášení.

„Naštěstí byl bezpečně spuštěn na pracovní plochu a nebyl vážně zraněn. Bezpečnost všech pracovníků je naší nejvyšší prioritou. Spolupracujeme se všemi příslušnými orgány, incident je nyní předmětem vyšetřování,“ dodala.

Podle kanadského ministerstva práce byl dělník společně s nákladem vyzvedáván do výšky tak dlouho, než si ho všiml jeřábník, jenž ho následně spustil zpět dolů.

Muž měl vyváznout s několika modřinami a zlomeným zápěstím.

Reklama

Výběr článků

Načítám