Hlavní obsah

Kamion sjel z vozovky a visel z mostu, zachráněný řidič poděkoval nebesům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O bezmála vánočním zázraku jistě mluví americký řidič kamionu, který 23. prosince na Floridě nezvládl řízení své soupravy a zůstal uvězněný v kabině visící dolů z mostu. S pomocí vysokozdvižné plošiny jej vyprostili hasiči. Agentura AP nyní přinesla záběry z incidentu.

Záchrana řidiče z kamionu visícího z mostuVideo: AP

 
Článek

Hasiči a záchranáři z floridského okresu Palm Beach vyjížděli den před Vánoci k dopravní nehodě, jejímž jediným účastníkem byl kamion, který sjel z vozovky. Stalo se tak ovšem na mostě, a tak nebylo daleko k tomu, aby se celá souprava zřítila do několikametrové hloubky.

Při řidiči však stálo štěstí, protože návěs naložený kovovým šrotem zůstal nahoře a byl dostatečně těžký, aby dokázal udržet také tahač, jenž zůstal viset ve vzduchu. K nehodě došlo zhruba v 8:15 místního času, přičemž v té době pršelo a podle záchranných složek byla právě mokrá vozovka příčinou, proč z ní kamion sjel.

Hasiči vyprostili muže z kabiny za použití vysokozdvižné plošiny a na záběrech, které přinesla agentura AP, je vidět, jak řidič při transportu ve všeříkajícím gestu políbil sepjaté ruce, aby je v následujícím okamžiku i s pohledem zvedl k obloze.

Dole si jej převzali do péče zdravotníci, kteří jej odvezli na vyšetření do nemocnice, ale hasiči později informovali, že řidič z nepříjemné situace vyvázl zcela v pořádku.

Kontejner se v Číně převrhl z kamionu na osobní auto. Jeho posádka jako zázrakem přežila

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám