Hlavní obsah

Kameraman běžeckého závodu předběhl všechny atlety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to rutinní závod v běhu na 100 metrů, měl ale nakonec nečekaného hrdinu. O atletických závodech na univerzitě v čínském městě Ta-tchung by se zřejmě nehovořilo, kdyby sprint nevyhrál amatérský kameraman Chao Siao-jang.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Studentský kameraman natáčel běžecké závody, přitom předběhl všechny atletyVideo: Reuters

 
Článek

Student posledního ročníku je vášnivým kameramanem a stál i na startu závodu v běhu na 100 metrů. Stál sice několik metrů před soutěžícími, se startovacím výstřelem se ale vydal s kamerou v ruce směrem k cíli a za celou dobu ho nikdo nepředběhl, i když jeho běžecký styl měl hodně daleko od návodů v atletických učebnicích.

Soutěž v nicnedělání zná svého vítěze, stala se jím jihokorejská kadeřnice

Koktejl

Záběry ze závodu se okamžitě dostaly do světa, kde vyvolaly velkou pozornost. Chao ale přiznává, že nic takového neměl v plánu. „Chtěl jsem prostě pořídit stabilní kamerový záznam ze závodu,” říká skromně. Kamera se stabilizátory přitom váží asi čtyři kilogramy.

Chao, jenž letos ukončí bakalářská studia v oboru tělesná výchova, bezesporu prokázal, že je i talentovaným běžcem. Jak sám dodal, samotný čin a následná odezva by mohly sloužit jako dárek na rozloučenou pro jeho alma mater, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám