Hlavní obsah

Kamera zachytila bitku pouličních umělců v Mexiku. Polykač ohně metal po hudebnících plameny

Několik zraněných si vyžádala bitka pouličních umělců v mexickém městě Morelia. Kuriózní konflikt se odehrál minulou neděli mezi hudebníky žánru mariachi a polykačem ohně, který po protivnících metal plameny.

Ohnivá hádka pouličních umělců v Mexiku - polykač ohňů své protivníky podpálilVideo: JORGE TOSCANO, AP

 
Článek

V pozadí konfliktu stál podle deníku The New York Post boj o lepší místo před místní restaurací. Jiné zdroje uvádějí, že střet vyvolal polykač ohně tím, že prý hudebníkům ukradl jejich denní výdělek. Měl tak učinit ve chvíli, kdy ho jeden z muzikantů přepočítával.

Ze záběrů pouliční kamery je patrné, že hudebníci ve světlých bundách údajného zloděje dostihli, srazili k zemi a nešetřili při tom ranami pěstí či kopanci. Jedna kolemjdoucí se snažila konfrontaci urovnat, ale marně.

Vše zpočátku vypadalo, jako by měli hudebníci navrch. Ohňový kouzelník se ale dokázal vzpamatovat, načež výbavu, již měl pro své vystoupení, použil proti hudebníkům jako plamenomet.

Napadení umělci se snažili utéci, některé ale plameny dostihly a způsobily jim popáleniny. Újmu údajně utrpěli i někteří kolemjdoucí.

Sám polykač ohně skončil v nemocnici, protože měl utrpět bodnou ránu. „Zraněný muž, kterého sousedé identifikovali jako žongléra a polykače plamenů, řekl, že se několik minut předtím pohádal s hudebníky a že jej napadli. Tato verze zatím nebyla potvrzena,“ uvedla policie s tím, že vyhodnocuje videozáběry a že zatím nebyl nikdo zatčen.

Muzikanti uvedli, že utrpěli také materiální škody. Útok polykače plamenů jim prý poškodil kytaru, jejíž hodnotu vyčíslili v přepočtu na 18 tisíc korun.

„Sebral nám peníze, chtěli jsme je dostat zpátky,“ řekl ke konfliktu jeden z muzikantů, 71letý Don Fernando, který utrpěl popáleniny na hlavě. „Rozbil nám kytaru, polil nás benzínem a zapálil,“ dodal.

Ostrá rodinná bitka na ulici v Číně. Otec si začal se synovou přítelkyní

Koktejl
Související témata:
Pouliční umělci

Výběr článků

Načítám