Hlavní obsah

Kalendář se spoře oděnými letuškami vyvolal soudní spor

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělsko

Letecká společnost Ryanair vydává už několik let kalendář se spoře oděnými letuškami. Přesto, že slouží charitativním účelům, pravidelně vyvolává kontroverzní reakce. A nejinak je tomu i letos. Podle španělské organizace na ochranu spotřebitelů je kalendář sexistický, a společnost proto žene k soudu, uvedl server mirror.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Letušky pózovaly v bikinách pro kalendář, který je nyní předmětem soudního sporu

 
Článek

Kalendář pro rok 2013 irských nízkonákladových aerolinek se stal trnem v oku španělské neziskové organizace. Podle ní společnost ženský personál využívá. Zda tomu tak opravdu je, rozhodnou soudci 30. dubna při přelíčení v Malaze.

Letošní kalendář, v pořadí již šestý, s letuškami oděnými pouze v bikinách se prodává na palubě letadel Ryanairu za 10 euro (asi 250 korun). Výtěžek bude věnován na pomoc dětem s cystickou fibrózou.

Ředitel aerolinek Michael O´Leary je už na negativní ohlasy zvyklý. Vždy se jedná o totéž - různým organizacím vadí zobrazování žen v příliš odvážných pozicích.

BEZ KOMENTÁŘE: I kalendář pro loňský rok vyvolal kontroverzní reakce

Před dvěma lety například britská rada pro reklamu zakázala této letecké společnosti kampaň, kde se oblevily letušky ve spodním prádle s nápisem Red hot fares & crew (Žhavé ceny & posádka).

Reklama

Výběr článků

Načítám