Hlavní obsah

Kajakáři zažili opravdu blízké setkání s velrybou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak blízké setkání s velrybou, až to bylo nebezpečné, zažila skupina kajakářů, která byla na výletě nedaleko kanadského městečka Campbell River. Keporkak se tam vymrštil z vody a dopadl jen kousek od nich.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba se vymrštila nad hladinu kousek od kajakářůVideo: AP

 
Článek

Kajakáři byli minulý týden na pětidenní expedici, během které viděli třeba hejno delfínů, které pod nimi zvědavě plavalo. Třetí den narazili na trojici keporkaků, kteří vyskakovali nad hladinu. Chvíli je pozorovali z bezpečné vzdálenosti, když v tom aktivita velryb ustala.

„Mysleli jsme si, že jsou pryč. A pak to teprve začalo,“ uvedla pro kanadskou stanici CBC Heather Lawrencová, která se výletu účastnila.

Napřed předvedlo parádní výskok mládě keporkaka a poté se vymrštila i jeho matka, a to velmi blízko. Na videu to zkreslením vypadá, jako by padala přímo na ně, ve skutečnosti ale dopadla pár metrů od plavidel.

„Bylo to vzrušující. Byla velká a nic jiného nebylo vidět. Zabrala celé zorné pole,“ dodala Lawrencová s tím, že okamžitě poté dala stranou kameru a začala společně s ostatními na příkaz průvodců pádlovat pryč.

Reklama

Výběr článků

Načítám