Hlavní obsah

Kaczyňski baví Polsko. Políbil ruku sám sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda polské strany Právo a spravedlnost Jaroslaw Kaczyňski chtěl na setkání s občany políbit ruku ženě, která k němu přistoupila v polském městě Pultusk. Bohužel se ale netrefil a polibek věnoval své vlastní ruce. O bizarním incidentu informuje místní server naTemat, který také sdílel video zachycující celou situaci.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslaw Kaczyňski v minulosti, kdy se mu úspěšně podařilo políbil ruku ženě

Článek

Incident se stal v pondělí odpoledne, kdy si Kaczyňski se svou fanynkou podle videa nejprve potřásl rukou a prohodil pár slov. Poté jí chtěl ruku ještě gentlemansky políbit, což se mu ale „nepovedlo“, a místo toho políbil ruku sám sobě.

Na setkání s občany se objevil i polský premiér Mateusz Morawiecki a další členové strany Právo a spravedlnost. Ti z něj ovšem na rozdíl od Kaczyňského vyšli s čistým štítem.

Podobné přešlapy

Kaczyňski měl s políbením ruky problémy už v minulosti. Například v roce 2014 během sjezdu místní samosprávy strany Právo a spravedlnost v posluchárně katedry fyziky Varšavské technické univerzity políbil nedopatřením ruku svému dlouholetému řidiči.

Známý je však i incident z roku 2007, kdy byl Kaczyňski zachycen na fotografii v situaci, kdy gestikuloval takovým způsobem, že to vypadalo, že chtěl políbit ruku Radoslawu Sikorskému, který byl v té době ministrem obrany.

Líbat ženám ruku se už nesluší

Polský server naTemat ohledně incidentu citoval odborníka na pravidla etikety a diplomacie Janusze Sibora.

„Líbat ruce ženám je pasé. Je to něco, co by v moderní kultuře vůbec nemělo být. My ruku nelíbáme. Možná existují výjimky, např. vyjádření úcty ve velmi úzkém rodinném kruhu,“ upozornil Sibora.

Jaroslaw Kaczyňski je polský právník a politik, který v současnosti působí jako vicepremiér Polska. Je také spoluzakladatelem a předsedou strany Právo a spravedlnost a v letech 2006-2007 působil jako polský premiér.

Kaczynski se vrací do polské vlády, nahradí všechny čtyři vicepremiéry

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám