Hlavní obsah

K volbám do zastupitelstva nikdo nepřišel, ani kandidáti

Politici už si zvykli, že i volby do parlamentu provází nevalná účast voličů. Někteří na to hřeší, někteří doplácejí. Ale volby do obecního zastupitelstva v malém americkém městečku Pillsbury dopadly naprostým fiaskem. K urně nepřišel totiž vůbec nikdo z tamních obyvatel. Ani samotní kandidáti.

Foto: Profimedia.cz

Volební urna zůstala prázdná.

Článek

Podle současného starosty Darrela Brudevolda ale dosud bývala účast u voleb hojná: "Odvažuji se tvrdit, že polovina lidí obvykle přichází k volbám.“

Ovšem 10. června se k urně nedostavil nikdo. Dokonce ani ti, kteří sami kandidovali a byli na hlasovacích lístcích. "Každý má svou práci a je zaneprázdněn,“ vysvětluje si nulovou účast Brudevold, jemuž se nikdo ve volbách nepostavil.

Přímo v městečku žije asi jedenáct lidí, jinak malou rezidentní oblast v Severní Dakotě tvoří především několik desítek farem. Sama starostova manželka vede salon krásy a zároveň je poštmistrovou, takže k volbám také nepřišla.

Brudevold se poradí s příslušnými úřady, co dál. Podle něj ale zřejmě ve funkci zůstane pět současných zastupitelů a on sám bude opět starostou. Funkci vykonává již více než deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám