Hlavní obsah

K očkování pytel rýže zdarma, nabízí v Guatemale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guatemalská vláda se snaží podpořit očkování proti covidu-19 i tím, že nově očkovaným dá pytel rýže. Oznámil to ve středu prezident této středoamerické země Alejandro Giammattei, podle něhož bude pocházet tato podpora částečně z daru tisíce tun rýže od Tchaj-wanu. Informovala o tom agentura Europa Press.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Chceme podpořit očkování, proto budeme dávat za každou aplikovanou vakcínu deset kilo rýže dětem i dospělým,“ uvedl Giammattei při zahájení očkování pro děti ve věku od 12 do 17 let.

Kampaň se týká padesátky obcí, kde je proočkovanost v zemi nejnižší, uvedl místní deník Prensa Libre. Prezident na tiskové konferenci také ukázal pytel s deseti kilogramy rýže s nápisem Tchaj-wan a pomoc. Guatemalský prezident rovněž poděkoval těm, kteří už se očkovali.

Nechal si od lidí platit za očkování, dostal deset dávek

Koktejl

„Díky vám jsme už mohli zavřít dvě covidové nemocnice. Očkování má své výsledky. Pokud chceme zase fungovat bez roušek a vrátit se k životu blízkému normálnosti, musíme se očkovat,“ dodal.

V Guatemale je plně očkována proti covidu-19 asi čtvrtina z jejích 17 milionů obyvatel. S očkováním začala tato středoamerická země v únoru, zpočátku se ale potýkala s nedostatkem vakcín. Zhruba polovina dosud aplikovaných vakcín byl dar od Spojených států, které začátkem měsíce poslaly další dva miliony dávek očkovací látky, tentokrát od firmy Moderna.

Reklama

Výběr článků

Načítám