Hlavní obsah

K čemu slouží odstavný pruh? Klidně i k rozcvičce

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sü-čou

Řidič byl unavený z dlouhé cesty a potřeboval se protáhnout. Proto zastavil v odstavném pruhu na dálnici poblíž čínského města Sü-čou a začal cvičit. Nahrály ho však kamery a pokutě se nevyhnul, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se rozcvičoval v odstavném pruhu na dálniciVideo: Reuters

 
Článek

Muž zaparkoval v odstavném pruhu dálnice, vystoupil z auta a začal se rozcvičovat. Nejdříve si protáhnul nohy, potom několikrát zakroutil pánví a na závěr si ještě zaskákal. Celá rozcvička trvala asi čtyři minuty.

Situaci však zaznamenaly bezpečnostní kamery a policisté řidiče zastavili u mýtné brány. Muž se obhajoval tím, že se cítil unavený po dlouhém řízení a chtěl se trochu rozhýbat.

Dostal pokutu

Nakonec dostal pokutu ve výši 200 jüanů, v přepočtu asi 800 korun a z řidičského průkazu mu bylo odečteno šest bodů za nezákonné parkování v odstavném pruhu. Řidičské průkazy v Číně mají 12 bodů, potom je doklad odebrán.

Minulý týden zachytily bezpečnostní kamery řidičku, která také zastavila u okraje dálnice u čínského města I-wu, aby si odpočinula a protáhla se. Měla však mnohem větší smůlu, protože kamiónu, který kolem ní zrovna projížděl, se uvolnilo kolo a ženu smetlo. Z nehody si odnesla tři zlomeniny. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamiónu uletěla za jízdy pneumatika a srazila řidičku u krajniceVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám