Hlavní obsah

Jeden cestující pašoval zlato do Indie v kávovaru, druhý v konečníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní pokusy o pašování zlata odhalili celníci o novoročním víkendu na letišti ve městě Lakhnaú (Lucknow) v indickém svazovém státě Uttarpradéš. Jeden pachatel maskoval žlutý kov v kávovaru, zatímco druhý si kontraband ukryl v konečníku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru NDTV šlo o oddělené případy, oba se ale odehrály ve stejný den, což se prý stává výjimečně. Celkem tak celníci odhalili přes čtyři kilogramy zlata v hodnotě v přepočtu za 6,7 milionu korun a šlo tak o rekordní denní úlovek v loňském roce.

„V sobotu došlo ke dvěma případům pašování zlata. Jeden pasažér ho ukryl ve svém konečníku, zatímco druhý byl přistižen při pokusu o pašování zlata tím, že ho ukryl v kávovaru,“ potvrdil mluvčí letiště.

Oba pasažéři přiletěli letadlem společnosti Air India ze Spojených arabských emirátů - jeden z Dubaje, druhý z emirátu Šardžá.

Na sociálních sítích se objevilo video, které zachycuje úředníka celní správy, jak kladivem rozbíjí zmíněný kávovar. Druhý pak přístroj rozřezával bruskou. Kontrolorům přišlo podezřelé, že kávovar je nezvykle těžký, navíc při skenování se zobrazoval jako poškozený.

Další přistižený pasažér, jenž pašoval zlato ve svých útrobách, se prý pokoušel maskovat drahý kov jako blíže neupřesněnou pastu. Celníci jej odhalili při rutinní kontrole na základě jeho podezřelého chování.

Zlato se v Indii vysoce cení. Pašeráci jsou proto ve svých metodách velmi kreativní, aby při jeho dovozu nemuseli platit clo. Bohatí Indové žlutý kov často nabízejí bohům v hinduistických chrámech.

Letušky pašovaly na Filipíny přes 15 kilogramů cibule

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám