Hlavní obsah

Jede traktor, je to Zetor, jede za moře bránit farmáře

Proti zvyšující se kriminalitě začne v nejbližších dnech pomáhat anglické policii český traktor značky Zetor. Na dceřinou společnost Zetor UK se obrátila policie v hrabství Dorset na jihozápadě Anglie u Lamanšského průlivu. Podle statistik tam jen v letošním roce stoupla proti loňsku trestná činnost o 17 procent a samotné krádeže traktorů o osm procent.

Článek

„Angličtí policisté budou traktor Zetor využívat při nejrůznějších akcích pro veřejnost v rámci kampaně nazvané Venkov. Třiapůltunový Zetor Proxima v barvách policie včetně modrého majáčku byl zdarma zapůjčen,“ řekl Právu Miroslav Toman z agentury zastupující Zetor.

Policisté a její experti budou vyjíždět na venkov, aby informovali o tamní kriminalitě a lidem radili, jak se bránit a zločinnosti předcházet. Některá doporučená opatření budou demonstrovat přímo na traktoru. Ukazuje se, že na anglickém venkově přibývá závažnějších kriminálních případů. Dorset je zemědělská oblast, pěstují tam žito a pšenici, také len a chmel.

V loňském roce prodal Zetor v celém Spojeném království 219 traktorů. Podíl na trhu tak činí jen 1,64 procenta, ale v kategorii Zetoru, ve výkonu od 65 do 137 hp, to znamená už osmiprocentní podíl. Dorsetská policie spoléhá také na to, že v hrabství je rozvinutá živočišná výroba, která je tradičním zákazníkem traktorů Zetor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám