Hlavní obsah

Jaroslav Dušek je věrný rolím pedagoga

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na filmovém plátně se již 4. září představí Jaroslav Dušek v novém celovečerním filmu Želary. I v něm zůstal věrný rolím učitele či ředitele gymnázia z Hřebejkových filmů Pelíšky a Pupendo. "Zahrál jsem si postavu pedagoga. Není to příliš kladná role, ale už jsem si zvykl," povzdechl si.

Foto: Robert Rohál

Divadlo Antonína Dvořáka v Ostravě.

Článek

"Jsem však moc rád, že mě Ondra Trojan vůbec obsadil. Je to totiž naprosto ohromný film, a to ve všech významech," pochválil práci celého štábu Dušek.

Přestože si kvůli dotáčení Želar užíval prázdninového volna jen krátce, a nyní už začíná zkoušet v divadle, vrhl se po hlavě i do dalšího filmování. Již tradičně účinkuje jako "maskot" v Hřebejkově nové hořké černé komedii Horem pádem, která se v těchto dnech začala natáčet v Týnci nad Sázavou. "Je to film o věcech kolem nás, o typické české xenofobii," přiblížil námět filmu Dušek. "Režisér mi určil roli sice malé, ale významné figury ´plukovníka´, což je šéf sparťanských fanoušků," doplnil.

Na podzim chystá novinky i na divadelních prknech

V listopadu uvede v Klubu Řeznické Jaroslav Dušek novou divadelní premiéru hry Otec Ubu Alfreda Jarryho. "Sám si nezahraju. Slávu jsem tentokrát přenechal Bobu Kleplovi a Jitce Sedláčkové," řekl Korzu herec.

Kromě inovace stávajícího repertoáru Divadla Vizita, na němž se s ním spolupodílí kolega Martin Zbrožek, chystá Jaroslav Dušek někdy na konci února společnou, dosud bezejmennou "kolektivní improvizaci" v Dejvickém divadle.

Reklama

Výběr článků

Načítám