Hlavní obsah

Japonská policie pátrá po sériovém zloději mřížek z veřejných pisoárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sapporo

Policie v Sapporu už od konce května pátrá po vandalovi, který na různých místech ve městě krade odtokové mřížky z pisoárů na pánských záchodech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ krádeží odtokových mřížek z pisoárů je dost bizarní i na japonské poměry, protože cena jedné takové mřížky se v přepočtu pohybuje kolem 120 korun za nový nepoužitý kus. Například web Japan Today však v této souvislosti vtipkuje, že redakce aktuálně nemá přesný přehled o cenách použitých pisoárových mřížek na černém trhu.

Na druhou stranu může být tato zpráva pro řadu Japonců dost šokující. V tamní společnosti sice existuje řada jevů, které v Evropě považujeme přinejmenším za zvláštní, a jistě tam žijí i různí zlodějíčci, ale obecně Japonsko platí za naprosto bezpečnou a spořádanou zemi.

Mnohem větší šok však bude skutečnost, že někdo mřížky nekrade například někde v prodejně nebo ze skladu, ale přímo z veřejných, a tedy značně často používaných pisoárů. Japonci jsou totiž mimo jiné také extrémně čistotní a v domácnostech jsou běžné speciální přezůvky určené pouze pro použití na toaletě.

Sapporská policie proto sice nevylučuje možnost, že krádeže provádí „organizovaná skupina“, ale je mnohem pravděpodobnější, že půjde o jednotlivce se značně nestandardními osobnostními rysy a preferencemi.

Japonci navštěvují kurzy usmívání. V pandemii to pod rouškami zapomněli

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám