Hlavní obsah

Jandák přivítá Nový rok vařenou vepřovou hlavou

– PRAHA

Na poklidné oslavy Nového roku se chystá rodina ministra kultury Vítězslava Jandáka. Jako každý rok i na letošního Silvestra budou Jandákovi ve svém pražském domě.

Článek

"Nikdy neslavíme Nový rok jinak. Vždy jsme doma a nijak zvlášť poslední den v roce neprožíváme," řekla manželka ministra kultury Zdeňka Jandáková. "Dodržujeme jen jednu rodinnou tradici: Uvařím polovinu vepřové hlavy a manžel si vždy o půlnoci dává vařený ovar a čočku."

Po půlnoci jdou spát

Tradice vařené vepřové hlavy pochází z rodiny Zdeňky Jandákové. "U nás se na Silvestra vepřová hlava vařila odnepaměti. A já v tom pokračuji už pětadvacet let, co jsme s manželem spolu. Otevřeme si i o půlnoci i láhev šampaňského. Ta ale zpravidla zůstane téměř plná. Moc totiž nepijeme, manžel na nějaké ponocování moc není, a tak půlnocí naše silvestrovské oslavy končí."

Přání do nového roku má Zdeňka Jandáková docela prosté. "Chtěla bych, aby byl manžel víc doma. Od doby, kdy se stal ministrem, se totiž téměř nevidíme," zalitovala ministrova choť.

Podobně skromnou měl ministr kultury i nadílku. Pod stromečkem našel od své manželky pouze tři dárky. "Koupila jsem manželovi peněženku, manžetové knoflíčky a pánský parfém. Doufám, že jsem mu udělala radost především tou peněženkou, protože jsem si všimla, že ta, kterou měl dosud, mu nevyhovovala, byla moc velká. Tak dostal menší," prozradila Zdeňka Jandáková.

Reklama

Související články

Jandák pomůže vařit Klukům v akci

Nastupující ministr kultury Vítězslav Jandák byl pozván ještě v době, kdy fungoval jako prezident dětského zlínského filmového festivalu, jako celebrita...

Výběr článků

Načítám