Hlavní obsah

České celebrity mají na Valentýna odlišné názory

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Svátek svatého Valentýna, který připadá na 14. února, si zamilovaní připomínají již od čtvrtého století. Z Velké Británie se dostal do USA a v pozměněné podobě pak zpět do Evropy. V České republice se začal slavit až v 90. letech. Někteří lidé jej přijali s velkým nadšením, stejně vášnivé však má i odpůrce.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

"Samozřejmě svátek zamilovaných slavíme. Pokaždé svojí manželce přinesu to nejhezčí, co potkám cestou z divadla domů, a uděláme si hezký večer," prozradil Miroslav Donutil, který má se svou manželkou Zuzanou dva syny a bez své choti si svůj život vůbec neumí představit.

"Únor je pro mne vůbec na oslavy výjimečný měsíc. Sedmého února totiž slavím narozeniny, a tak se rodinka schází dvakrát," dodal bavič.  

Kalousek Valentýna neslaví

Naopak zpěvák Jan Kalousek, který se nedávno přiznal, že je v současné době sám, svátek svatého Valentýna zásadně neslaví, přestože má stálou přítelkyni.

"Láska se dá dávat najevo mnoha způsoby a zacházet se s ní musí velmi opatrně. I proto zásadně neslavím svatého Valentýna. S opravdovou láskou nemá tento svátek vůbec nic společného," míní Jan Kalousek.  

Cimický je romantik

Zato na oslavu svátku zamilovaných každý rok netrpělivě čeká psychiatr a spisovatel MUDr. Jan Cimický, který prý patří mezi romantické duše a svatého Valentýna si každý rok dokonale vychutnává po boku své choti.

"Mně se tento svátek strašně zalíbil už před mnoha lety, když jsem pobýval ve Francii. Lidé totiž oslavují války, čarodějnice a podobně. Proto si myslím, že svátek lásky je prostě nádherný," svěřil se Cimický.

"Především to není jen svátek těch, kteří jsou v horečném poblouznění. Moji přátelé, jde o starší dvojici, si vždy dávají na Valentýna schůzku jako v osmnácti a pak spolu chodí na Petřín. Oba se mají strašně rádi a celá léta prožívají krásný vztah. To, že si lidi posílají esemesky a srdíčka, může být móda. Ale Valentýn je svátkem opravdové lásky," tvrdí psychiatr.

Filipovská si nezvykla

Herečku Pavlínu Filipovskou svátek zamilovaných překvapil a za svůj jej nepřijala. Naprosto ale chápe zamilované, kteří si k Valentýnu dělají radost.  

"Tomuto svátku jsem zatím nepřivykla. Ani děti jej nemají pod kůží. Když byla moje dcera Pavlínka v Americe, volala mi domů a vyprávěla, co se tam na Valentýna děje. Byla z toho celá udivená. Ale nic proti tomuto svátku nemám. Myslím, že každý důvod k oslavám, setkávání a polibkům je dobrý. Takže, proč ne," usmála se oblíbená herečka.

Valentýnská příloha

Reklama

Související články

Boris Rösner Valentýna neslaví

S blížícím se svátkem zamilovaných vypukne hotové šílenství po cukrovinkách a květinách. Přesto na světě existují lidé, kterých se rabování obchodů...

Leoš Mareš chystá na Valentýna překvapení

Populární moderátor a zpěvák Leoš Mareš a jeho přítelkyně Monika Poslušná slaví svátek zamilovaných každoročně a s oblibou. Valentýna považují za jeden...

Jan Rosák ignoruje Valentýna

Populárnímu moderátorovi Janu Rosákovi nepřirostly oslavy Valentýna k srdci a svátek zamilovaných mu připadá naprosto zbytečný, stejně jako kdysi Děda Mráz....

Výběr článků

Načítám