Hlavní obsah

Jan Rosák ignoruje Valentýna

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Populárnímu moderátorovi Janu Rosákovi nepřirostly oslavy Valentýna k srdci a svátek zamilovaných mu připadá naprosto zbytečný, stejně jako kdysi Děda Mráz. Ke spokojenému manželství, které trvá již šestadvacet let, prý žádného posla lásky nepotřebuje.

Foto: Pavel Čempěl

Režisér Jan Hřebejk při natáčení nové komedie Zakázané uvolnění v bohumínském parku Petra Bezruče.

Článek

"Svátek zamilovaných ignoruji a moje paní je stejného názoru. Myslím, že jde o pouhou komerci, a ten svátek mi připadá poněkud stupidní. Přestože se máme moc rádi, svoji zamilovanost oslavovat nemusíme," prohlásil Jan Rosák.

První rande zaspal

Prozradil na sebe, že v mládí byl vždy při seznamování velmi nesmělý a prožíval řadu trapasů. Největší zažil při první schůzce se svou nastávající manželkou Jiřinou.

"To byl skutečně veletrapas, protože na první rande jsem vůbec nedorazil. Měl jsem po noční službě v rozhlase a schůzku jsem prostě zaspal. Byl jsem úplně zoufalý. Když jsem se jí telefonicky omlouval, tak mě uzemnila tvrzením, že na schůzku také nepřišla, protože zapomněla," vypráví Rosák.

"Samozřejmě kecala. Teprve daleko později se mi přiznala, že tam asi hodinu čekala a plakala, že jsem se na ni vykašlal," zavzpomínal.  

Humor upevňuje manželství

Rosákovi i bez oslav štěstí přeje a podle některých kolegů je prý jedním ze dvou našich herců, kteří se ještě nerozvedli.

"Petr Novotný v jednom svém pořadu prohlásil, že mezi kolegy z branže nejsme rozvedení jenom my dva. Jako zázrak to ale nevidím. Je mi prostě s mojí paní dobře a vnímám to jako naprosto normální," uvedl moderátor.

Valentýnská příloha

"Občas jsem samozřejmě přemýšlel, jak je možné, že se lidé kolem nás rozvádějí, ale my jsme pořád spolu. Domnívám se, že našim tmelícím prvkem je například podobný smysl pro humor a vzájemná tolerance. Oba jsme se také naučili přistupovat na kompromisy. To je velmi důležité. Navíc manželka je psycholožka a v lidských duších, tedy i v té mojí, umí dokonale číst," usmál se Rosák.

Reklama

Výběr článků

Načítám