Hlavní obsah

James Brown nařčen ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Soulový zpěvák James Brown čelí nařčení ženy, která tvrdí, že ji znásilnil. Jde o jeho bývalou zaměstnankyni, kterou měl sexuálně zneužít v roce 1988.

Foto: Petr Hejna
Článek

Osmačtyřicetiletá Jacque Hollanderová pro Browna pracovala jako asistentka pro styk s médii. Po údajném násilníkovi nyní požaduje odškodnění ve výši 100 miliónů dolarů.

Žena tvrdí, že ji Brown napadl v zadní části dodávky na dálnici v Jižní Karolíně. Zpěvák ji měl přinutit k tomu, aby se vysvlékla. K hlavě jí přitom přiložil hlaveň pistole.

Hollanderová rovněž uvedla, že ji Brown tloukl. Hlavou jí prý mlátil o vnitřek auta po dobu několika hodin. Žena měla utrpět šok. Browna viní ze "znásilnění a mučení". Stížnost je nyní u soudu v Illinois.

Mediální zástupce jednasedmdesátiletého Browna nařčení vyvrátil a označil je za "absurdní". Není prý "oprávněn případ komentovat".

James Brown se během svého života dostal do křížku se zákonem již několikrát. Byl obviněn například z domácího násilí, nelegálního držení drog a zbraní. Zpěvák, který nahrál více než padesát alb, se loni léčil s rakovinou prostaty. Následná operace byla označena za úspěšnou.

Související články

Kmotr soulu James Brown má rakovinu

Kmotr soulu, americký zpěvák James Brown (71) trpí rakovinou prostaty. Příští týden podstoupí nezbytnou operaci. Médiím to v pátek sdělil v písemném prohlášení...

Výběr článků

Načítám