Hlavní obsah

Jak se jezdí ve vichřici? Přívěs kamiónu nad silnicí létal jako pírko

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fife

Na internet se v sobotu dostaly záběry kamiónu, s jehož přívěsem si na mostě Forth Road nedaleko skotského Fife zle pohrával silný vítr. Německý řidič nedbal zákazu vjezdu na most pro jiná než osobní vozidla a málem za to někdo zaplatil životem. Ačkoli řidič nakonec úspěšně most přejel, vyšetřuje ho nyní britská policie, která ho podezřívá z obecného ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr na mostě odfoukl návěs kamiónu

 
Článek

Kontrolu nad přívěsem ztratil řidič na mostě hned několikrát. Záběry byly oficiálně zveřejněny hlavně proto, aby varovaly řidiče před riziky jízdy v silném větru. Německý řidič zcela ignoroval bezpečnostní nařízení, které nákladním vozidlům zamezovalo kvůli silnému větru vjezd.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión za sebou táhl odfouknutý návěs

Záběry z bezpečnostní kamery ukazují, jak se přívěs několikrát zvedl do vzduchu a následně klesl zpět na vozovku. Řidič byl zastaven policisty hned na konci mostu. Podle odborníků je zázrak, že nebyl při incidentu nikdo zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám