Hlavní obsah

Jachta Trumpové napáchala velké škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PALM BEACH

Česká rodačka Ivana Trumpová se bude muset před floridským federálním soudem zpovídat ze škod, které napáchala její jachta v docích milionáře Alfyho Fanjula v Palm Beach na Floridě. Luxusní skvost někdejší manželky miliardáře Donalda Trumpa měl Fanjulovy doky poškodit během hurikánu Frances v září 2004.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 17.4.2018 Beseda nad knihou Petra Čermáka: Pan Herec Miroslav Donutil - Co řekli nejen slavní ?

Článek

Majitel doků žaluje Trumpovou nejen za to, že nyní nemá kvůli havárii kde kotvit své čtyři lodě, ale také kvůli tomu, že jachta poškodila i životní prostředí. Co přesně způsobilo, že jachta jedné z nejslavnějších Češek během hurikánu páchala škody na kotvišti, ani výše odškodného, které milionář požaduje, prozatím není známo. Trumpová se k soudní žalobě prozatím nevyjádřila.

Nejen Ivana, ale také její někdejší muž Donald Trump se dostal do sporu s americkým právem. Realitní magnát čelí žalobě ze strany společnosti, která pomáhala osvětlit jeho svatební recepci a nainstalovala do Trumpova turistického komplexu Miralago na Floridě tři drahé lustry v hodnotě 36 tisíc dolarů.

Podle zástupce firmy Nicholase Jacobsena totiž Donald Trump doposud neuhradil polovinu dohodnuté částky. Ten ovšem s úhradou nepočítá ani do budoucnosti.

"Jacobsena jsem si sice objednal, ale odvedl nekvalitní práci. Je to děsivý řemeslník. Svoji práci nemohl udělat hůř," uvedl Donald Trump v prohlášení pro americkou televizní show ze soudního dvora Celebrity Justice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám