Hlavní obsah

Indičtí úředníci sedí u počítačů v helmách. Padají na ně kusy stropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci úřadu v indickém okrese Jagtial ve státě Telangána si rozhodně mohou stěžovat na pracovní podmínky. Kvůli havarijnímu stavu budovy, v níž úřad sídlí, totiž museli začít v práci nosit helmy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý měsíc začaly po indických sociálních sítích kolovat záběry z indického úřadu, jehož zaměstnanci sedí u stolů s motocyklovými helmami na hlavách. Důvodem je žalostný stav budovy, v níž ze stropů padají kusy omítky i zdiva.

Značně ironická je na celém případu skutečnost, že ve volném překladu jde o úřad pro místní rozvoj. Jeho zaměstnanci tak například pracují na místní infrastruktuře nebo lidem z města a zejména okolních vesnic pomáhají zavádět do domácností internet. Sami však sedí v budově na pokraji kolapsu.

Všechno to začalo již minulý rok, kdy budova úřadu začala rychle chátrat poté, co do ní začalo zatékat. Další zhoršení přišlo letos v červnu, kdy do oblasti pravidelně přicházejí silné deště a reálně začalo hrozit zřícení. Podle serveru Daily Mail i příspěvků na sociálních sítích se navíc uvnitř dokonce usadili netopýři.

Již při prvních větších potížích sice bylo vydáno nařízení, aby se celý úřad přestěhoval do náhradních prostor, ale do té doby, než se o problému dozvěděla široká veřejnost, se nestalo vůbec nic.

Nejde však o zcela ojedinělý případ. Server India Today totiž před necelými dvěma týdny informoval o velmi podobné situaci ve městě Laknaú na severu Indie.

Indie před summitem G20 řeší, co s dotěrnými opicemi

Koktejl

Reklama

Související témata:
Havarijní stav

Výběr článků

Načítám