Hlavní obsah

Indický plaváček: Z Gangy vylovili novorozeně v dřevěné bedýnce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řeka Ganga je známá tím, že v ní můžete nalézt ledacos, včetně mrtvých lidských těl. Pondělní objev malé dřevěné bedýnky všem vyrazil dech. Uvnitř se totiž skrývala zhruba 21 dní stará holčička. Dítě je naprosto zdravé a nyní je v péči úřadů.

Foto: Profimedia.cz

Ganga (ilustrační foto)

Článek

Když převozník Gullu Chaudhary změsta Ghazipur zaslechl dětský nářek, který se k jeho překvapení ozýval od břehů Gangy. Nikdo si křiku nevšímal, Chaudhary se ale vrhnul k řece a volal na ostatní, aby mu přišli pomoci.

Na hladině se kolébala dřevěná bedna, dětský pláč vycházel zevnitř. Když Chaudhary odklopil víko, našel uvnitř na vyšívané dece malé nemluvně. K dítěti byla přiložena kartička sdělující, že dítě je staré 21 dní a jmenuje se podle řeky Ganga.

Když se kolem něj nakupilo příliš mnoho zvědavců, Chaudhury vzal dítě k sobě domů. Brzy ho navštívila policie, která se o incidentu dozvěděla z nahrávek ze sociálních sítí, a dítě odvezla do  nemocnice na vyšetření. Holčička je zcela zdravá, nyní je v péči úřadů, které už oznámily, že zaplatí všechny náklady spojené s péčí.

Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit okolnosti, za jakých se malá Ganga do Gangy dostala a najít její rodiče. Vražda nebo opuštění novorozeněte jsou v Indii trestné činy, nejsou bohužel nijak výjimečné.

Zejména v nejchudších oblastech rodiny vnímají dívky jako finanční břemeno, protože si těžko nachází práci a vzdělání pro ně není příliš dostupné. V současné době je v Indii odhadem zhruba 29,6 milionu osiřelých nebo opuštěných dětí.

Malá Ganga má naději na život, otázkou zůstává, jaký bude. Převozník Chaudhary dostane od premiéra státu Uttarpradéš, ve kterém se město Ghazipur nachází, odměnu za to, jak šlechetně se zachoval a neignoroval jako ostatní dětský pláč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám