Hlavní obsah

Indického seniora zabila letící kráva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 18. dubna se nedaleko města Alwar v indickém státě Rádžasthán odehrála i na tamní poměry velmi neobvyklá tragédie. Indického penzistu močícího u trati srazila kráva, jejíž tělo bylo odmrštěno do vzduchu, když ji srazil projíždějící expres. Střet s rychle se pohybujícím tělem dobytka penzista neměl šanci přežít a na místě zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Vande Bharat Expres (ilustrační foto)

Článek

Dvaaosmdesátiletý Šivdajal Šarma celý život pracoval na dráze, neměl ale ani tušení, že právě dráha se mu nakonec stane osudnou. A pokud ano, rozhodně si nemyslel, že by to mohlo být takovým způsobem.

Místní policie, která o případu informovala, se odkazuje na svědka, jenž se nacházel na stejném místě jako Šarma a z incidentu vyvázl živý. Podle indických médií se šel Šarma v úterý kolem osmé hodiny večer vymočit. Nacházel se v tu chvíli zhruba třicet metrů od trati.

Tou dobou se ke stejnému místu blížil zhruba stošedesátikilometrovou rychlostí expres Vande Bharat. Keře u kolejí přilákaly bohužel ke stejnému místu rovněž krávu, do níž vlak ve vysoké rychlosti narazil.

Nebohé zvíře bylo odmrštěno přesně do míst, kde se v tu chvíli nacházel Šarma. „Ani starý muž, ani zvíře bohužel nepřežili,“ uvedl policejní náčelník Zahír Abbas, jehož oddělení incident vyšetřovalo.

Krávy, které jsou v Indii posvátné, jsou pro provoz indických železnic velkým problémem. Srážek se zvířaty přibývá, a proto se ministerstvo železnic snaží odstraňovat odpadky a porost z okolí tratí. V některých případech jsou dokonce koleje chráněny ohradníky.

Sedmdesátiletý Ind uplaval dva kilometry, aby zachránil krávu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám