Hlavní obsah

Hromadná nehoda na floridské dálnici měla překvapivého viníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Na dálnici na Floridě došlo v úterý k hromadné nehodě tří vozidel. Kamion tam naboural do dvou vozidel a sám skončil uprostřed na dělícím pásu. Incident, který se naštěstí obešel bez vážnějších zranění, měl nečekanou příčinu. Mohla za to želva na vozovce. Video zveřejnila agentura AP.

Želva způsobila hromadnou nehodu na floridské dálniciVideo: AP

 
Článek

Přes rušnou dálnici v okrese Walton se rozhodla přejít svým typicky pomalým tempem želva. Dobrosrdečný řidič, který k ní přijel jako první, zastavil, aby ji nepřejel. Ne všichni za ním jedoucí motoristé však stihli včas zareagovat.

Jeden z nich proto narychlo přejel do vedlejšího pruhu, aby do stojících vozidel nenaboural. Tam ale zkřížil cestu kamionu, jenž už nestihl srážce zabránit. O případu informoval úřad šerifa waltonského okresu a využil ho k osvětě.

Foto: AP

Želva způsobila hromadnou nehodu na floridské dálnici

„Nevytvářejte na silnici dopravní překážku kvůli tomu, že ji tam už před vámi vytvořilo nějaké zvíře. Snaha vyhnout se nebo pomoci zvířeti, které se dostalo na frekventovanou silnici, může vám nebo ostatním řidičům způsobit život ohrožující zranění,“ upozorňuje v prohlášení.

„Až tedy v budoucnu narazíte na takovouto svízelnou situaci a budete se ptát, jestli uhnout, či neuhnout, doufáme, že odpověď bude nyní jasná. Buďte na cestách v bezpečí,“ dodal.

Pro tentokrát se celá událost obešla bez následků na zdraví, a to u všech účastníků této kuriózní dopravní nehody. „Želva přežila a nyní žije šťastně v rybníku, kde, doufejme, stráví zbytek svého života a vyhne se silnicím všech druhů,“ uvedla policie.

Železniční dopravu v Anglii zastavila uprchlá želva

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám