Hlavní obsah

Hra na přepadení. Nezapomenutelné setkání se dvěma velrybami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fascinující pohled se naskytl turistům v Kalifornii. Kolem jejich výletní lodi totiž proplula 32metrová samice plejtváka obrovského se svým mládětem. Hravé mládě plavalo s lodí celých 45 minut, zatímco matka hlídala opodál.

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba s mládětem proplavala těsně kolem turistické lodiVideo: AP

 
Článek

Ke zvláštnímu setkání mezi lidmi a velrybami došlo 18. června ve vodách u pláže Newport v okrese Orange County v Kalifornii. Mládě plejtváka mělo očividně hravou náladu a chtělo loď pořádně prozkoumat. A jeho matka se rozhodla mu to umožnit, když ho k lodi doprovodila, aby pak hlídkovala opodál.

Rybář v Thajsku našel velrybí výměšek, má hodnotu milionů

Koktejl

„Říkáme tomuhle chování ‚hra na přepadení‘, protože máme vypnuté motory a velryby tak nic neruší. Občas se stane, že si pak připlavou loď prozkoumat,“ řekla pro agenturu AP Jessica Roamová, která se zabývá zkoumáním velryb v Kalifornii. Takhle dlouhé setkání je však něco mimořádného.

Stejně mimořádná je i velikost samice, kterou bylo možné pozorovat spolu s jejím mládětem. Dosud nejdelší plejtvák obrovský, jaký byl člověkem spatřen, měřil téměř 35 metrů. Jedná se tak o jednoho z těch opravdu kolosálních zástupců těchto majestátních tvorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám