Hlavní obsah

Houser se zamiloval do kachny, mají i malou šanci na potomky

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gloucestershire

Ptačí rezervace v anglickém hrabství Gloucestershire se stala dějištěm neobvyklé romance. Místní houser se tam zamiloval do divoké kachny. Zaměstnanci rezervace jsou ohromeni bizarními námluvami, které neobvyklý pár každý den předvádí. Se stávajícím obdobím rozmnožování přitom intenzita zájmu jednoho o druhého narůstá.

Foto: Profimedia.cz

Husy s kachnami jsou si občas až příliš blízké. Ilustrační foto

Článek

Chovatelé v rezervaci Slimbridge Wetland Centre uvedli, že houser dělá všechno proto, aby kachnu zaujal. Bedlivě ji hlídá a pokud se jeho vyvolená dostane do společnosti jiných hus nebo kachen, nevybíravě je odhání. Šance na společné potomky jsou však velice malé.

„Nic podobného jsem zde ještě neviděl. Nejsem si jistý, jestli si houser myslí, že je divoký kačer nebo že jeho milá je ve skutečnosti husa. Jedno je ale jasné. Láska je slepá,“ uvedl správce rezervace James Lees.

Houser plave mnohem víc než dřív

Husy obvykle zůstávají spíš na souši a do vody se příliš nehrnou. Zamilovaný samec však kvůli své vyvolené plave mnohem více, než je u tohoto druhu běžné. Chce ji údajně mít pod neustálým dozorem.

„Bude velmi zajímavé sledovat, jestli kachna vyvede mladé. Přestože je několik záznamů o zkřížení husy a kachny, jedná se o velkou vzácnost. Mnohem pravděpodobnější je, že divoká kachna bude mít potomky s partnerem svého druhu. Pokud by se tak opravdu stalo, je možné, že by se ze žárlivého ctitele stal táta ochranář, “ dodal k neobvyklé ptačí romanci Lees.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám