Hlavní obsah

Hollywood nepřeje černým hercům

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLLYWOOD

Oscarový herec Cuba Gooding Jr. obvinil holywoodské filmové producenty z toho, že nedávají stejnou příležitost hercům s černou a bílou barvou pleti. Gooding je dále přesvědčen, že kdykoliv se namane ve filmu role pro Afroameričana, automaticky ji dostane Will Smith.

Foto: Jana Švecová
Článek

"Nikdy nezapomenu na okamžik, kdy Will Smith odešel z televize a natočil svůj první film. Nikdo si ho v něm příliš nevšímal. Pak ale přišel snímek Den nezávislosti, který přinesl velké peníze a způsobil obrovský boom.," řekl na adresu svého kolegy Cuba Gooding, jemuž vadí především to, že se nyní kvůli Smithovi jen těžko může uplatit jiný černý herec.

"Nikdo přitom nezkoumal, jestli je Will dobrý herec. Nikdo neřekl ´Podívejte, to je dobrej černej herec´. Všechny zajímala jen jeho popularita a oblíbenost u publika a fakt, že přitáhne do kina co nejvíce lidí," dodal herec.

Z oscarového bělocha je hvězda, z černocha nikoliv

"Když dneska přijdu za svým agentem a mluvím s ním o velkých rolích, jeho odpověď je jasná - všechny jsou pro Willa Smithe," řekl Gooding, který se po dřívějších úspěších ve filmech Boyz N The Hood a Jerry Maguire, potýká s nedostatkem rolí a podle vlastních slov musí přijmou téměř všechno, co je, aby se vůbec uživil.

"Když dostane Oscara běloch, je navždy hvězdou. U černochů to rozhodně neplatí. Jsem toho zdárným příkladem," uvádí Gooding, který získal Oskara za vedlejší roli ve filmu Jerry Maguire.

Reklama

Výběr článků

Načítám