Hlavní obsah

Hodinový hotel na kolečkách skončil na policejním dvoře

Novinky, Alexandr Petrželka, ČTK
URUGUAY

Ve městech Latinské Ameriky je v důsledku akutní bytové krize běžná existence "hodinových hotelů". Do posadas ovšem chodí povětšinou manželé či milenci, aby tu našli potřebné soukromí. Tato zařízení jsou leckde podporovaná státem, na rozdíl od klasických nevěstinců. Vlády to vyjde levněji než stavět větší byty.

Foto: Ondřej Kořínek

Letadlo společnosti Emirates.

Článek

Obliby posadas se snažil využít jistý neúspěšný uruguayský podnikatel v autobusové dopravě. Stařičký autobus, druhdy využívaný pro výlety i delší cesty, už kvůli své letitosti přestal vynášet a ztrácel klienty. Přepravce tedy odstranil všechna sedadla a nahradil je širokým lůžkem, vnitřní prostor vybavil hudební aparaturou, vhodným osvětlením a alespoň minimálním zařízením pro osobní hygienu. Radní z města Salto však pro podnikavce neměli pochopení - do "růžového autobusu" totiž povolal prostitutky.

Do autobusu si vodily klienty prostitutky

Vždy, když padla noc, zaparkoval autobus na ulici nedaleko zóny, kde mají místní prodejné ženy svá stanoviště. Velkou výhodou autobusu byla cena - za hodinu použití sexuální služebnice zaplatily 30 pesos (něco přes dolar), tedy několikrát méně než je sazba, kterou je nutné zaplatit v klasických hodinových hotelech ve městě, napsal deník La República.

Růžový autobus parkuje na dvoře policejní stanice

Zřejmě právě majitel jednoho z těchto hotelů dal policii echo, protože považoval sexuální autobus za nekalou konkurenci.

Pak se do záležitosti vložily úřady a živnost autobusákovi zatrhly. Autobus je nyní zaparkován na dvoře policejního ředitelství v Salto, kde je k dispozici justici. Jestli pro využití k svému účelu, nebo pro vyšetřování, agenturní zpráva neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám