Hlavní obsah

Hitler měl skutečně jen jedno varle, potvrdil válečný veterán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

O tom, že měl Adolf Hitler opravdu jen jedno varle, se spekulovalo celá desetiletí. Nově objevený záznam německého armádního lékaře nyní potvrzuje, že nacistický vůdce skutečně o jedno varle v první světové válce přišel. Německý válečný veterán Johan Jambor svěřil tajemství až v šedesátých letech. Za jeho vyzrazení by mu v době Hitlerovy vlády hrozila okamžitá smrt.

Článek

Duchovní Franciszek Pawlar tehdy zpověď vyslechl a informaci zaznamenal. Jambor zemřel v roce 1985 ve věku 94 let, třiadvacet let po jeho smrti se dokument dostal na světlo světa a pomohl doložit, co mimo jiné za zvrhlou Hitlerovou duší stálo.

O tom, že má Hitler jen jedno varle, se ale v Anglii žertovalo už za druhé světové války. V jedné písni se zpívá: "Hitler má pouze jednu kouli, ta druhá visí v Albert Hall (mimo Anglii existuje i varianta 'visí v kuchyni na zdi').

Jiná verze, kterou znají například čeští filmoví diváci ze Svěrákova Tmavomodrého světa, zní: "Hitler má jen jednu kouli, Göring má dvě, ale velmi malé, Himmler má něco podobného, ale chudák Goebbbels nemá vůbec žádné.“

Bál se, že nebude moci mít děti

Dosud ovšem neexistoval jediný věrohodný důkaz o tom, že by měl Hitler jen jediné varle. Podle knězova záznamu ale Jambor údajně viděl důkaz na vlastní oči. Za první světové války totiž prý sloužil jako vojenský lékař a raněného Hitlera ošetřil. Knězi Pawlarovi prý informaci navíc potvrdil Jamborův kamarád Blassius Hanczuch.

"V roce 1916 zažili nejtěžší boj v bitvě o Somme. Po několik hodin Johan a jeho přátelé sbírali raněné vojáky. Pamatuje si na Hitlera. Říkali mu 'Ukřičený'. Byl velmi hlučný. Neustále řval o pomoc… Jeho břicho a nohy byly v krvi. Byl raněn do spodní části břicha a přišel o jedno varle. Jeho první otázka prý zněla: 'Budu moct mít ještě děti?' “ citoval záznam britský list The Sun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám