Hlavní obsah

Herec už 12 let na ulici předstírá žebráka, dostane i 200 tisíc měsíčně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z čínské provincie Čche-nan se už dvanáct let velmi slušně živí žebráním. Není to však klasický žebrák žijící na ulici, ale herec, který svou nelehkou životní situaci pouze předstírá. Podle některých zdrojů je jeho měsíční příjem na poměry Číny značně nadprůměrný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Quinming Shanghe Garden v provincii Čche-nan je místem hojně navštěvovaným turisty a výletníky. A mezi nimi se již dvanáct let potuluje Lu Ťin-kang a žádá je o drobné finanční dary nebo alespoň něco k snědku. Ve skutečnosti to však není klasický žebrák, ale slušně situovaný muž, jenž je obecně označován za profesionálního herce.

Jeho doslova životní rolí se však stala postava místního žebráka. Nejenže ji hraje už dvanáct let, ale také si tímto způsobem přijde na slušné peníze. Údajně si měsíčně vyžebrá až 70 tisíc jüanů (225 tisíc korun), přičemž podle webu Marketing of China se průměrná hrubá mzda v Číně údajně pohybuje zhruba okolo 29 tisíc jüanů (93 tisíc korun).

Sám Lu tvrdí, že si tuto kariéru zvolil sám, protože jej vždy bavilo hraní a vystupování, a navíc se kvůli této roli nemusel účastnit žádného konkurzu. Rodina zpočátku jeho rozhodnutí pochopitelně nepřijala s radostí, ale když se ukázalo, kolik to vynáší, změnili příbuzní názor.

Mezi veřejností vzbudil Luův příběh a zejména pak jeho výdělky značnou debatu. „Je šťastnější než já, to já jsem opravdový žebrák,“ napsal jeden z komentujících. Mnoho lidí pak také trpce konstatovalo, že asi bude lepší dát výpověď v práci a jít také žebrat.

Ale pokud by se k tomu přece jen někteří odhodlali, Lu Ťin-kang pro ně má doporučení. Noví adepti žebráckého řemesla by to podle něj neměli zkoušet na jeho místě. Lu totiž má podle svých slov roli žebráka tak dobře nastudovanou a zvládnutou, že mu nikdo jiný nemůže konkurovat.

Z žebráka milionářem: Ind si z žebrání na ulici udělal výdělečný byznys

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám