Hlavní obsah

Helena Houdová vyzkouší divadelní prkna

PRAHA

Helena Houdová, ve světě uznávaná modelka a držitelka titulu Miss ČR 1999, v létě dočasně vymění přehlídková mola za divadelní jeviště. Zazáří ve hře Viliama Klimáčka Hypermarket, v níž ztělesní roli modelky a novinářky. Hra v režii Michala Dočekala bude uvedena v rámci projektu Národní divadlo Bouda II. a  její světová premiéra se bude konat 13. a 14. června.

Foto: Jiří Smutný

Kurátorka Hana Fadingerová a sochař Jiří Sobotka

Článek

Helena Houdová příliš neváhala a ihned po přečtení scénáře se definitivně rozhodla, že roli přijme. "Ta hra donutí člověka, aby se nad některými věcmi zamyslel, vypovídá hodně o dnešní konzumní společnosti," sdělila blonďatá krasavice pro Novinky. Přestože kvůli divadelní roli musela odříct pár focení ve Spojených státech, kde se momentálně již dva měsíce nachází, tak zajímavou nabídku by neodmítla.  

Herectví je tvrdá profese

Podle jejích vlastních slov se scénář hry zdařil. "Nechci, aby to znělo jako klišé, ale z mého pohledu je scénář opravdu dobrý, a to nejen z divadelního hlediska, ale má v sobě i sociální podtext, což mě jako antropoložku zajímá dvojnásob. Je vtipný a zároveň vystihuje dnešní společnost. Podrobnosti nechci odkrývat, přijďte se podívat a zhodnoťte ho sami," vyzvala bývalá miss.

Přestože v modelingu Helena sklízí především za hranicemi naší republiky jeden úspěch za druhým, připouští, že ji herecká dráha láká. Nevylučuje, že by se na ni mohla jednou vydat, i když ví, že vyžaduje velké úsilí a neustálou píli. "Hercem se člověk nenarodí, alespoň většina z nich ne. Za každým dobrým hercem je obrovský kus práce a pokud si jednou řeknu, že chci být herečkou a dobrou herečkou, tak na sobě budu muset hodně pracovat." 

Rodina počká

Kromě modelingu by se také ráda věnovala svým studiím. "Teď mám za sebou studium sociální a kulturní antropologie a ráda bych v tom pokračovala, ale práce mi to zatím nedovolí. Občas mě to mrzí. Ale určitě se do studia zase vrhnu," prohlásila Houdová, která se po návratu do ČR nemůže dočkat, až se vydá na tábor nadačního fondu Slunečnice pro děti z dětských ostrovů. "Jezdím tam každý rok a mám pocit, že se těším víc než děti," podotkla.

Vlastní potomky však zatím neplánuje, ačkoliv na založení rodiny občas pomýšlí. "Je mi jasné, že v tuto chvíli není ještě ten správný čas. A hlavně ve Slunečnici mám spoustu dětí a těm ze sebe dávám maximum," uzavřela Helena.

Reklama

Související témata:

Související články

Miss Houdovou přepadl lupič

Miss České republiky z roku 1999 Helenu Houdovou přepadl ve středu v Plzni neznámý lupič. Dal jí facku a sebral tašku s osobními věcmi. Třiadvacetiletá...

Výběr článků

Načítám