Hlavní obsah

Hasiči přijeli hasit snídani Tonyho Blaira

Právo, DPA, BBC, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři hasičské vozy dorazily v sobotu k venkovskému sídlu někdejšího britského premiéra Tonyho Blaira v hrabství Buckinghamshire, aby jejich posádky zjistily, že si jen připálil toasty ke snídani.

Foto: Tim Clarke/Daily Express/Pool, Reuters

Tony Blair se nestačil divit, když k jeho domu přijeli hasiči.

Článek

Za poplach může dým z připálených toastů, který aktivoval požární alarm. Protože vila ze 17. století patří mezi chráněné historické památky, informace o „požáru“ se automaticky dostaly přímo na hasičskou stanici.

Když Cherie, manželka někdejšího ministerského předsedy a nynějšího vyslance mezinárodního Kvarteta pro Blízký východ, stihla zavolat požárníkům, bylo už pozdě. Otočit se ještě před příjezdem stačil pouze jeden ze čtyř vozů.

V sídle mají i stáje

Zásah se tudíž omezil jen na to, že hasiči rozehnali dým a Blairovy poučili o protipožární bezpečnosti.

„Celé je to víc zahanbující, než hrozivé. Určitě pošle hasičům dopis s velkým poděkováním,“ řekl podle listu The Guardian mluvčí někdejšího předsedy vlády.

Blairovi za sídlo zaplatili v roce 2008 čtyři milióny liber (115 mil. korun). Kromě sedmi ložnic v něm nechybí dvě stáje a velká okrasná zahrada.

Reklama

Výběr článků

Načítám