Hlavní obsah

Hasiči před 18 lety pomáhali u porodu chlapce, toho k nim náhodně přidělili na brigádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletý O’Tavais Harris z Knoxvillu ve státě Tennessee nikdy nechtěl být hasičem, ale nakonec se jím možná přece jen stane. Hasiči jej totiž pomáhali přivést na svět a se stejnými muži se nedávno setkal znovu, když dostal přidělenu stáž právě u hasičského sboru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Byl Nový rok 2005, když těhotná Lateshia Hallová zjistila, že se svým sedmým dítětem to do porodnice už nestihne. Její matka tak vytočila tísňovou linku a zakrátko dorazili hasiči, kteří pomohli dostat O’Tavaise na svět.

Lateshia s chlapcem pak zamířili do nemocnice na vyšetření, hasiči zase pomáhat jinam a nikoho ani nenapadlo, že se ještě někdy potkají.

Letos v červnu pak Lateshia zvedla videohovor od svého syna a na displeji jej viděla s nějakým dalším mužem. „Víš, kdo to je? Není ti povědomý?“ ptal se O’Tavais a společně s cizím pánem se podezřele smáli.

Šlo o Kevina Faddise, jenž je dnes zástupcem šéfa knoxwillského hasičského sboru a před 18 lety byl jedním z mužů, kteří pomáhali u O’Tavaisova narození.

Zcela vlevo Kevin Faddis, vedle něj O'Tavais Harris, zcela vpravo Mark Wilbanks

Mladík totiž na jaře maturoval a dostal se do programu organizace, která mladým lidem zprostředkovává osmitýdenní placené stáže v městských institucích či službách.

Z českého pohledu jde spíše o letní brigády, ale nic to nemění na skutečnosti, že O’Tavaisovi bylo zcela náhodně přiděleno místo u hasičů, kde se znovu setkal s muži, kteří byli u jeho porodu.

U sboru totiž stále pracuje také Mark Wilbanks, jenž byl druhým ze tří záchranářů, kteří tehdy na místo dorazili. Když mu Faddis řekl, kdo je O’Tavais, nemohl tomu uvěřit. „Jsem rád, že je tu s námi. Je to velmi cílevědomý kluk,“ řekl Mark Wilbanks webu The Washington Post.

Místo sudiček hasiči

Pro něj i pro Kevina Faddise to bylo poprvé, kdy se v takové situaci ocitli, ale od té doby Wilbanks pomáhal u šesti dalších porodů, zatímco Faddis si pak připsal již jen jeden.

Vedle toho Lateshia Hallová mezitím přivedla na svět šest dalších dětí, ale podle informací Washington Post proběhly všechny porody již standardně.

Sám O’Tavais nikdy hasičem být nechtěl a zatím ani nechce, protože na podzim nastupuje na univerzitu, kde bude studovat angličtinu, a do budoucna se chce angažovat ve školství a stát se inspektorem.

Ale brigáda trvá osm týdnů, takže je pořád dost času, aby názor nakonec změnil. Ostatně sám přiznává, že práce je velmi zajímavá a na brigádě již poznal a naučil se řadu nových věcí.

Zatím to tedy vypadá, že je mu hasičská profese souzená. A asi se ani není co divit, když nad ním po narození místo sudiček stáli tři hasiči.

Hasičům shořela snídaně přímo na stanici

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám